Feyenoord bevestigt: geen fans welkom in Rome, Lazio-supporters ook geweerd

Feyenoord bevestigt: geen fans welkom in Rome, Lazio-supporters ook geweerd

11 oktober 2023 om 20:11
Laatste update: 12 oktober 2023 om 11:53

Het besluit is definitief: zowel in Rotterdam als in Rome zijn geen uitsupporters welkom als Feyenoord en SS Lazio het in de Champions League tegen elkaar opnemen. Dat maakt de Stadionclub woensdagavond bekend.

Een verbod op uitsupporters hing al een tijdje in de lucht en is nu officieel. Een speciaal naar Italië afgereisde delegatie van Feyenoord kreeg eerder deze week geen groen licht. 'Nu dit besluit, op last van het Italiaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken, is genomen achten de zogeheten driehoek (burgemeester, politiechef en de hoofdofficier van justitie) en Feyenoord het niet verantwoord om in De Kuip wel Italiaanse supporters te ontvangen', klinkt het.

Dit doet Feyenoord uit oogpunt van 'veiligheid en sportiviteit'. Zowel op 25 oktober in De Kuip als op 7 november in Stadio Olimpico zijn dus geen fans van de bezoekende partij. Feyenoord pleitte voor de aanwezigheid van 1.200 tot 1.500 uitsupporters. 'Feyenoord achtte dat een haalbaar en verantwoord scenario, waarbij ook is gewezen op de vrijwel incidentloze ontmoeting met Atlético Madrid afgelopen week. Ook Lazio leek deze mening toegedaan.'

Italiaanse autoriteiten besloten anders. Om die reden is er gekozen voor gelijke monniken gelijke kappen.