Van Gaal Beuker

'Van Gaal schuift nieuwe naam naar voren als pion in technische wederopbouw Ajax'

10 oktober 2023 om 22:13
Laatste update: 11 oktober 2023 om 00:30

Louis van Gaal ziet in de 39-jarige Marijn Beuker een belangrijke schakel voor de 'technische wederopbouw' bij Ajax. Dat meldt De Telegraaf dinsdagavond. Van Gaal, sinds kort adviseur binnen de raad van commissarissen bij Ajax, werkte met Beuker samen bij AZ, waar laatstgenoemde een belangrijke rol had bij het ontwikkelen van de jeugdopleiding. 

Het is niet duidelijk wat voor rol Beuker, momenteel werkzaam als sportief directeur bij het Schotse Queen's Park, precies krijgt toebedeeld bij Ajax. Queen's Park komt uit op het tweede niveau van Schotland. Bij die club zat hij tussen december 2021 en mei 2022 op de bank als interim-manager. Sinds juni dit jaar is Robin Veldman, voormalig jeugdtrainer van Ajax en assistent-trainer van RSC Anderlecht, eindverantwoordelijk bij de Schotse club. 

Beuker heeft een rijk verleden bij AZ. In 2007 begon hij als coördinator talentontwikkeling in Alkmaar, om na zes jaar door te groeien tot directeur voetbalontwikkeling. In november 2021 verliet hij AZ voor het avontuur bij Queen's Park. De opvolger van Beuker bij AZ werd Alex Kroes, die uitgerekend vanaf maart volgend jaar algemeen directeur is bij Ajax. 

Bronnen melden aan De Telegraaf dat Beuker open staat voor een stap naar Ajax. In Amsterdam moet een 'speciale (directeurs)functie' voor hem moeten worden gecreëerd. Binnen die functie, mocht hij daadwerkelijk aangesteld worden, zal hij de Ajax-academie gaan herstructureren en het Ajax-DNA gaan bewaken.