Steijn 'ziet veel fout gaan' bij Ajax en verklaart keuze tussen Avila en Hato

Steijn 'ziet veel fout gaan' bij Ajax en verklaart keuze tussen Avila en Hato

8 oktober 2023 om 14:25

Maurice Steijn ontkent dat hij alleen maar positief is over het spel van Ajax. Na het Europa League-gelijkspel tegen AEK Athene zei de trainer opnieuw dat hij 'progressie ziet'. Dat leverde hem veel kritiek op, gezien de huidige staat van zijn ploeg.

"Ik vond het beter gaan dan tegen RKC Waalwijk, maar na de wedstrijd tegen AEK heb ik ook wel nuances aangebracht. Ik zie ook nog veel fout gaan", aldus Steijn bij ESPN, vlak voor de kraker tegen AZ. "We zijn er volop mee bezig op de training en het gaat ook beter. Dan mag ik ook zeggen dat ik trots ben op mijn ploeg."

De trainer van Ajax laat zich vervolgens van zijn kritische kant zien. "Het veld is soms veel te groot, we zijn regelmatig slordig en de onderlinge communicatie moet echt beter. Daar zijn we mee bezig, met elkaar. Door het drukke programma kunnen we dat weinig op het veld doen, maar we hebben ook beelden en een tactiekbord. Ik zie wel verbetering."

"We moeten er een portie lef en een portie bluf in brengen", vervolgt Steijn. "We moeten blijven voetballen, ook van achteruit. We spelen te makkelijk de lange bal, daar waren we slordig in. We moeten het beter afwisselen."

Avila en Hato
Tegen AZ kiest Steijn opvallend genoeg weer voor Gaston Avila in het centrum van de defensie, terwijl Jorrel Hato op linksback staat. "Ze kunnen het allebei en allebei hebben ze hun voorkeur voor de positie centraal uitgesproken. De snelheid van Hato op de flank en de kopkracht en hardheid van Avila geeft ons op dit moment het meeste."