Kieft verwacht nóg meer van PSV'er: 'Dan moeten die goals nog wel komen'

Kieft verwacht nóg meer van PSV'er: 'Dan moeten die goals nog wel komen'

9 oktober 2023 om 22:11
Laatste update: 9 oktober 2023 om 22:15

Wim Kieft is onder de indruk van Noa Lang, maar is ook van mening dat de buitenspeler zich nog meer moet gaan laten gelden bij PSV. Zeker met het oog op het rendement. Ook gaat de oud-spits bij Veronica Offside in op PSV-verdediger André Ramalho, waar hij een heldere mening over heeft.

"Ik vond PSV tegen Sevilla goed spelen", stelt Kieft, met betrekking op het Champions League-duel van de Eindhovenaren. "Maar als je tegen dat soort tegenstander speelt en je hebt verdedigers als Ramalho, dan loop je wel het risico dat je het een en ander tegenkrijgt. Tegen Sparta heb je dat natuurlijk minder. Hij is gewoon totaal ongeschikt. Hij kan niet eens ballen wegwerken die op hem af komen. Hij staat ook altijd verkeerd en komt simpelweg kwaliteit tekort. PSV speelt heel attractief, al is het programma ook relatief makkelijk geweest."

Over wie Kieft wel te spreken is, is Noa Lang. "Het blijft een veelbelovende speler. Op een gegeven moment, als hij die laatste stap wil maken, dan moet je er tegen Sevilla gewoon twee maken. Hij was zó goed tegen die Navas, maar als je je wil onderscheiden, dan moeten die goals nog wel komen. Het kan natuurlijk wel gewoon bij die jongen." Lang veel op bezoek bij Sparta in de eerste helft geblesseerd uit en zal zich daarom niet melden bij het Nederlands elftal.