Reiziger over Gravenberch

Reiziger over bestrafte Gravenberch: 'Een mens verdient altijd een extra kans'

9 oktober 2023 om 16:35
Laatste update: 9 oktober 2023 om 16:39

Michael Reiziger heeft er niet over nagedacht om Ryan Gravenberch voor deze interlandperiode bij de selectie van Jong Oranje te halen. De bondscoach sluit echter niet uit dat de Liverpool-middenvelder ondanks zijn recente afmelding in de toekomst wel weer een keer wordt opgeroepen. 

"Het zou raar zijn als het nu klaar was met hem bij Jong Oranje", vertelt Reiziger aan NU.nl. "Het is een jongen met veel potentie en hij is nog jong. Ik vind dat een mens altijd een extra kans verdient. Niet iedereen neemt de beste beslissingen of eentje waar je de gevolgen van overziet." Reiziger doelt daarmee op vorige maand. Toen bedankte Gravenberch voor Jong Oranje, omdat hij zich destijds wilde focussen op zijn nieuwe club Liverpool. 

Zowel Reiziger als Ronald Koeman kon dat niet waarderen. Laatstgenoemde had Jeremie Frimpong, die deze keer wel deel uitmaakt van de hoofdmacht van Oranje, om dezelfde reden al eens links laten liggen. 

"Nigel (De Jong, directeur voetbalzaken KNVB, red.) heeft contact met hem (Gravenberch, red.) gehad, maar ik niet", vertelt Reiziger. "Het was geen optie om hem nu op te roepen. Het signaal is richting hem wel afgegeven nu, maar je bent toch bezig met een groep. Het is wel iets waar je bij moet willen horen. Ik weet niet of dit eenmalig is. Maar we gaan sowieso geen jonge spelers afschrijven", besluit de trainer, die komende donderdag met Jong Oranje het uitduel met de leeftijdsgenoten van Georgië speelt. Vijf dagen later, op dinsdag, is Jong Gibraltar de tegenstander.