Slot ziet nieuwe puzzel wachten: 'Maken ze in Zuid-Amerika helaas gewoonte van'

Slot wacht nieuwe puzzel: 'Maken ze in Zuid-Amerika helaas gewoonte van'

8 oktober 2023 om 21:39
Laatste update: 8 oktober 2023 om 22:53

Door een overwinning op bezoek bij PEC Zwolle gaat Feyenoord met een goed gevoel de interlandperiode in, maar Arne Slot weet nu al dat hij te maken krijgt met personele problemen als de competitie weer hervat wordt. Santiago Gimenez zal namelijk wederom laat terugkeren in Rotterdam, terwijl Ayase Ueda ook met een jetlag terug lijkt te gaan komen.

Gimenez gaat in de komende twee weken op pad met het Mexicaanse elftal. Van dinsdag op woensdagnacht (Nederlandse tijd) speelt de spits van Feyenoord met zijn land nog een oefenwedstrijd tegen Duitsland in de Verenigde Staten. Daardoor keert hij op vrijdag weer terug in Rotterdam, terwijl Feyenoord een dag later tegen Vitesse speelt. "In Zuid-Amerika maken ze er helaas een gewoonte van om de wedstrijden zover mogelijk naar het einde van de interlandbreak te laten spelen", laat Slot optekenen door het Algemeen Dagblad.

"We zijn nu al bezig om Santi zo goed mogelijk door die periode heen helpen. Tegen Heerenveen moest hij spelen, want Ayase Ueda was geblesseerd. Maar Ueda komt straks óók met een jetlag terug, vrees ik", stelt Slot. Gimenez is zelf ook niet blij met de situatie. "Tegen Heerenveen was de situatie hetzelfde. Dat was echt heel lastig. Het was misschien wel de slechtste wedstrijd die ik voor Feyenoord heb gespeeld. Maar het was mooi om te zien dat mijn ploeggenoten dat aanvoelden. Ze liepen dubbel zoveel."