Gimenez maakt zichzelf geen illusies na droomstart: 'Dat is bijna onmogelijk'

Gimenez maakt zichzelf geen illusies na droomstart: 'Dat is bijna onmogelijk'

8 oktober 2023 om 15:05

Santiago Gimenez maakte zondag tegen PEC Zwolle zijn elfde en twaalfde doelpunt van het seizoen en is dus enorm op schot. Daarbij wordt toch gekeken naar het record van Coen Dillen, de man die in de jaren 50 43 keer wist te scoren in één seizoen. Gimenez is reëel en denkt dat dat record er niet aan gaat door hem.

De Mexicaanse spits kreeg zo links en rechts al wel eens mee wie Dillen is en wat hij voor elkaar heeft gebokst in zijn recordseizoen. "Ik ken het verhaal wel ja. Mensen praten er ook veel over tegen mij. Het is heel moeilijk om in het ritme te blijven waarin ik nu zit. Dillen was geweldig, want 43 goals is bijna onmogelijk. Ik wil ook gewoon blijven winnen en doelpunten maken voor mijn team

Toch houdt Gimenez ook een klein deurtje open bij de camera van ESPN. De spits denkt in oplossingen en durft het niet aan om te zeggen dat hij nooit aan het record van Dillen kan komen. Alles is mogelijk natuurlijk, dus ook die 43 doelpunten. Natuurlijk kan het gebeuren, maar het is heel lastig om dat te doen. Gimenez loopt in ieder geval op schema om het record te breken als hij zo doorgaat.