Perez verbaasd: "Ik vind het heel gek dat hij bij het Nederlands elftal zit"

Perez verbaasd: "Ik vind het heel gek dat hij bij het Nederlands elftal zit"

8 oktober 2023 om 20:47

Kenneth Perez vindt het 'heel gek' dat Nick Olij is opgeroepen voor het Nederlands elftal. De Deense analist vindt het tekenend dat een doelman van Sparta Rotterdam zich nu mag melden in Zeist.

In de studio van Dit Was Het Weekend valt het woord 'keepersprobleem', als er over Oranje gesproken wordt. Mark Flekken kwam afgelopen weekend vanwege ziekte namelijk niet in actie bij Brentford. "Als je de keeper van Sparta op moet roepen, begint het behoorlijke vormen aan te nemen, ja", reageert Perez, die doelt op Olij. "Ik vind het heel gek dat hij bij het Nederlands elftal zit. Een keeper als Sparta: dat geeft wel aan waar Oranje, zeker op die positie, in beland is."

"Dat is natuurlijk begonnen met Noppert van Heerenveen, wat ook op het randje is", gaat Perez verder. "Het is superleuk voor die jongen, daar niet van. Maar het geeft wel goed aan waar het Nederlands elftal op dit moment staat qua keepers. Ik zou altijd Flekken de kans geven."

Olij mag zich maandag voor het eerst gaan melden in Zeist. Met Oranje zal hij zich voorbereiden op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk, die vrijdag op de rol staat. Drie dagen later speelt het Nederlands elftal tegen Griekenland.