PSV walst in de tweede helft over Sparta heen na uitvalbeurt Lang

Perfect PSV walst in de tweede helft over Sparta heen na uitvalbeurt Lang

8 oktober 2023 om 18:41
Laatste update: 8 oktober 2023 om 19:36

PSV gaat weer aan kop in de Eredivisie. Op Het Kasteel werd in de tweede helft stevig afgerekend met Sparta, dat doelpunten van Malik Tillman, Johan Bakayoko, Yorbe Vertessen en Luuk de Jong moest slikken: 0-4. PSV heeft dit seizoen nog geen punt verloren.

Door de zeges van concurrenten AZ, FC Twente en Feyenoord moest PSV winnen om weer een gaatje te slaan in de top van de Eredivisie. Dat lukte, want de ploeg van Peter Bosz speelde een goede wedstrijd. Alle doelpunten vielen na de pauze. Het verschil met nummer twee AZ is nu twee punten.

Onder toeziend oog van Xavi Simons, die was afgereisd naar Rotterdam om zijn oude ploeg aan het werk te zien, maakten Sparta en PSV er een leuke wedstrijd van. Tillman kreeg een handvol kansen, terwijl Noa Lang en Olivier Boscagli de lat raakten. De Jong scoorde wél, maar dat werd om dubieuze redenen geannuleerd. De VAR had in de aanloop naar de goal een overtreding gesignaleerd.

Soms beet ook Sparta van zich af, maar in de tweede helft moesten de Kasteelheren toch echt capituleren. Eerst scoorde Tillman na een schitterende aanval, gevolgd door een nog mooiere treffer van Johan Bakayoko. De Belgische vleugelaanvaller vond de kruising: 0-2.

PSV was toen nog niet klaar. Invaller Vertessen tekende voor de 0-3 en ook De Jong pikte nog een doelpunt mee. De aanvoerder benutte een door Nick Olij gestopte penalty in de rebound. Het was overigens niet allemaal hosanna voor PSV op Het Kasteel: Noa Lang viel uit met een hamstringblessure. Mogelijk betekent dat ook slecht nieuws voor Oranje.