Diepe zucht Bergwijn na nieuw Ajax-fiasco: 'Mijn mening houd ik voor me'

Diepe zucht Bergwijn na nieuw Ajax-fiasco: 'Mijn mening houd ik voor me'

8 oktober 2023 om 17:20
Laatste update: 8 oktober 2023 om 19:02

Steven Bergwijn zit in zak en as na de nieuwe dreun voor Ajax, dat zondag ook verloor van AZ (1-2). Na afloop bijt de aanvoerder op zijn tong bij ESPN.

Bergwijn spreekt van een 'dramatische pot' van Ajax. "Een nieuw dieptepunt? Ja, dat denk ik wel. Als je ziet hoe we vandaag spelen... Het is te traag, noem maar op." De aanvaller 'weet het niet meer', erkent hij. "We willen hard werken, we doen er alles aan, maar op dit moment mist er gewoon van alles. Vertrouwen, noem maar op. Met het tempo waarin we vandaag hebben gespeeld, speel je helemaal niemand kapot. "

De frustraties namen in de tweede helft de overhand, vertelt Bergwijn. "Dan maak ik een niet zo slimme overtreding. Samen met Kenneth Taylor ben ik de speler die het Ajax-spel het beste begrijpt, maar het is heel lastig. Een heel lastige situatie. Dat de supporters ons uitfluiten, is begrijpelijk. Het spel is niet om aan te zien. We proberen er alles aan te doen, werken elke dag keihard en niemand wil dit..."

Wat moet er nu gebeuren? Bergwijn zucht nog eens diep. "Die vraag moet je niet aan mij stellen. Ik heb er wel een mening over, maar die houd ik voor me." Op wie of wat de aanvoerder precies doelt, wil hij niet zeggen. "Je moet bij andere mensen zijn."