Taylor houdt vertrouwen ondanks Ajax-malaise: 'Maar het is gewoon klote'

Taylor erkent schrijnend Ajax-contrast met Feyenoord: 'Dat is waar'

8 oktober 2023 om 17:42
Laatste update: 8 oktober 2023 om 19:02

Kenneth Taylor baalt zichtbaar van de nederlaag die Ajax leed tegen AZ. De middenvelder ziet dat hij en zijn teamgenoten niet altijd zo goed meeverdedigen als bij Feyenoord gebeurt, maar houdt wel hoop op een ommekeer.

Ajax staat nu zestiende, nadat AZ met 1-2 won in Amsterdam. In de eerste instantie is Taylor kort, met zijn analyse van de wedstrijd. "Niet goed genoeg, wederom. We hebben gewoon niet goed gespeeld, klaar", zegt hij voor de camera van ESPN. Jordy Clasie merkte op dat de ruimtes die Ajax laat, bij vlagen wel heel erg groot zijn. Taylor kan zich daar in vinden. "Dat voelen wij natuurlijk ook. Het is heel zwaar, ja."

"Ik moet er gewoon honderd procent voor zorgen dat ik elke keer mee ren", gaat Taylor verder. "Soms is dat misschien onmogelijk, maar dan moet ik het alsnog zo moeilijk mogelijk maken voor de tegenstander. Ik probeer er alles aan te doen om het om te zetten: jongens aansturen, zelf dingen proberen beter te doen... Maar vandaag is dat zeker niet gelukt." Vervolgens wordt Taylor ermee geconfronteerd dat de spelers van Feyenoord vaak wel volle bak meeverdedigen, terwijl dat bij Ajax te weinig gebeurt. "Dat is waar, daar heb ik geen verder antwoord op. Misschien komt dat inderdaad doordat alles bij ons heel groot is, maar het moet altijd."

Toch houdt het opleidingsproduct van Ajax hoop op een ommekeer. "Ik ben wel iemand die altijd perspectief ziet, hoop heeft en houdt. Wij moeten er gewoon voor zorgen dat we hier zo snel mogelijk uit komen. Het is nu gewoon klote, maar het enige wat we nu kunnen doen is alles geven, in plaats van bij de pakken neer gaan zitten. Dan gaan we vanzelf weer omhoog."