'Steijn moet Van Gaal gaan overtuigen dat hij de juiste trainer voor Ajax'

'Steijn moet Van Gaal gaan overtuigen dat hij de juiste trainer is voor Ajax'

8 oktober 2023 om 14:07
Laatste update: 8 oktober 2023 om 14:19

De komende dagen worden bepalend voor de toekomst van Maurice Steijn als trainer van Ajax. Dat denkt Kenneth Perez. Door de interlandperiode kan Louis van Gaal, adviseur van de raad van commissarissen, een aantal belangrijke gesprekken voeren met betrokkenen.

Ajax trapt zondag om 14.30 uur af tegen AZ. Bij een nederlaag lonkt een ontslag van Steijn. Perez weet het zo net nog niet. "Als ze verliezen, hoef je niet per se te de trainer te ontslaan. Dat kan natuurlijk ook gewoon als ze winnen", aldus de ESPN-analist. "Het wordt in elk geval een belangrijke wedstrijd."

"De komende week gaat Van Gaal gebruiken om te evalueren", voorspelt Perez. "Waarom? Om te voelen of er draagvlak is én of Steijn hem kan overtuigen de juiste trainer te zijn."

Perez is nog niet te spreken over het werk van Steijn in Amsterdam. "Hij is een defensieve trainer, die nu bij een club zit die altijd aanvallend wil spelen. Ik had er al mijn twijfels over, en die twijfels heb ik nog steeds. Wat me zo tegenvalt, is dat hij geen organisatie weet neer te zetten. De tegenstander krijgt zeeën van ruimte."