Kraay voorspelt Ajax-wisseling: 'Op termijn gaat hij toch sneuvelen'

Kraay voorspelt Ajax-wisseling: 'Op termijn gaat hij toch sneuvelen'

8 oktober 2023 om 13:07

Gastón Ávila gaat niet lang standhouden als centrale verdediger van Ajax. Dat voorspelt Hans Kraay junior, die veel liever Jorrel Hato in het centrum ziet.

Ávila maakte geen beste beurt in het Europa League-duel met AEK Athene van donderdag. Kenneth Perez noemde de Argentijn al 'één grote grap' en vond het levensgevaarlijk om hem op te stellen in het hart van de defensie. Kraay sluit zich daarbij aan. "Het is niet te geloven dat je als linker centrale verdediger van Ajax de bal 29 keer aan de verkeerde kleur geeft", zegt de verslaggever bij Goedemorgen Eredivisie.

"In de tijd van Erik ten Hag was je niet nerveus als de tegenstander rond je zestien aan de bal was. Nu ben je nerveus als je eigen ploeg daar aan de bal is", gaat Kraay verder. Toch is het de vraag of Ávila snel uit de basis verdwijnt. Coach Maurice Steijn vertelde aan vastigheden te willen werken. "Maar op de lange termijn gaat Ávila toch sneuvelen in het centrum. Kan je dan niet beter gelijk Hato op zijn beste plek zetten?", aldus de ESPN-analist.

Hato vertelde na het treffen in Griekenland dat hij liever centraal speelt. 

Transferklapper FEYENOORD & AJAX-aanwinsten in BEELD! Bekijk #DoneDeal nu: