Lofzang voor 'magisch' publiek: 'Lijkt alsof wij vier harde kernen hebben'

Lofzang voor 'magisch' publiek: 'Lijkt alsof wij vier harde kernen hebben'

7 oktober 2023 om 23:31

Bas Kuipers is lyrisch over de aanhang van Go Ahead Eagles. De ploeg van René Hake versloeg Heracles Almelo zaterdagavond met liefst 4-0 en de aanvoerder wijst naar het publiek.

Go Ahead is al elf thuiswedstrijden op rij ongeslagen. De laatste keer dat er in de Adelaarshorst verloren werd, was in januari van dit jaar. "Het is bijna magisch, hè", zegt Kuipers na afloop tegen ESPN. "Het is geweldig hier. Normaal heb je één harde kern, maar het lijkt soms wel of wij er vier hebben." Kuipers erkent dat de ploeg de steun van het publiek wel zelf moet afdwingen. "Dat is waar. Complimenten aan het publiek, maar wij hebben het ook goed gedaan als team."

Voor de 29-jarige Kuipers in 2020 bij Go Ahead kwam, had hij één doelpunt in het betaald voetbal op zijn naam. In dienst van Kowet staat de teller al op elf, waarvan drie in het huidige seizoen. "Nu krijg ik een bepaalde rol. Dan kan je wat meer naar voren", legt hij uit. "Bij sommige clubs waar ik heb gespeeld was ik meer op de achtergrond. Gelukkig mag ik dit nu ook doen. Het pakt lekker uit."

Transferklapper FEYENOORD & AJAX-aanwinsten in BEELD! Bekijk #DoneDeal nu: