Gimenez troeft De Jong en Pavlidis af: bizarre cijfers zorgen voor mooie prijs

Gimenez troeft De Jong en Pavlidis af: bizarre cijfers zorgen voor mooie prijs

6 oktober 2023 om 19:11

Santiago Gimenez is uitgeroepen tot de Speler van de Maand in de Eredivisie. In september was de spits van Feyenoord goed voor maar liefst zeven goals. FC Twente-middenvelder Youri Regeer is verkozen tot het Talent van de Maand.

Gimenez schoot de afgelopen maand met scherp bij Feyenoord. Zo hielp hij de Rotterdammers met een hattrick aan een historische 0-4 zege bij Ajax, terwijl hij ook trefzeker was tegen FC Utrecht (twee keer), sc Heerenveen en Go Ahead Eagles. Tegen Ajax en Heerenveen was Gimenez daarnaast nog goed voor een assist, waardoor hij in september betrokken was bij negen goals in vier duels. 

Met zijn indrukwekkende cijfers troeft Gimenez onder meer Luuk de Jong en Vangelis Pavlidis, die ook in goede vorm steken, af. "Ik hoop dat ik dit doelpuntengemiddelde vol kan houden", reageert de Mexicaans international in gesprek met ESPN. "Daar ga ik hard voor werken en heb er alle vertrouwen in dat ik clubtopscorer kan worden. Het belangrijkste blijft voor mij dat we dit seizoen weer kampioen worden."

Naast Gimenez is Regeer dus ook in de prijzen gevallen. Als gelegenheidslinksback maakte hij afgelopen maand indruk bij FC Twente, onder meer tegen Ajax. Daardoor mag Regeer zich nu het Talent van de Maand noemen in de Eredivisie.