AEK-trainer licht één Ajacied positief uit: 'Hij heeft zijn werk gedaan'

AEK-trainer licht één Ajacied positief uit: 'Hij heeft zijn werk gedaan'

6 oktober 2023 om 08:30

Matías Almeyda, trainer van AEK Athene, denkt dat er tegen Ajax meer dan een gelijkspel in zat voor zijn ploeg. De 49-jarige Argentijn wijst naar het optreden van Jay Gorter.

Gorter onderscheidde zich met vier reddingen. "De keeper van Ajax heeft zijn werk gedaan", zegt Almeyde tegenover Griekse media. "Vandaag pakken we een punt, maar we hadden er ook nul kunnen pakken, door hoe we de wedstrijd begonnen. Onze groep is erg lastig, maar tot nu toe hebben we laten zien dat we meedoen en we zullen op onze eigen manier vechten totdat we alle mogelijkheden hebben benut."

"Onze spelers lijken, ondanks de vermoeidheid, hun ziel te geven. Ik waardeer het zeer", aldus Almeyda, die bijval krijgt van Nordin Amrabat, aangever bij de 1-1. "Het is niet makkelijk om op achterstand te komen, omdat Ajax een ploeg is met kwaliteit. We hadden een tweede doelpunt kunnen maken, want Jens Jønsson deed alles perfect", doelt hij op een grote kans voor AEK in de slotfase. "Ik wil de mensen die ons hebben gesteund enorm bedanken. Zij hebben deze sfeer gecreeërd, nu moeten we ons werk voortzetten."