Berghuis trekt weer aan Ajax-bel: 'Dan win je gewoon geen wedstrijden'

Berghuis trekt weer aan Ajax-bel: 'Dan win je gewoon geen wedstrijden'

5 oktober 2023 om 22:58

Steven Berghuis luidt na het Europese gelijkspel van Ajax bij AEK Athene opnieuw aan de noodklok. Als de Amsterdammers zoveel kansen blijven weggeven, wordt het winnen van een wedstrijd volgens hem heel ingewikkeld.

Na de wedstrijd las Berghuis op zijn mobiel een veelzeggende statistiek: AEK Athene kwam in de eerste helft tot liefst dertien schoten. "Dat is gewoon veel te veel", beseft de ervaren middenvelder voor de camera van Ajax TV. "We moeten er gewoon kritisch op zijn. In de long run win je dan gewoon geen wedstrijden."

Ook in de opbouw ging veel mis, aldus Berghuis. "Op een gegeven moment werd het wel zwaar, want het veld werd heel lang en het ging op en neer. Het leek wel een tenniswedstrijd. Natuurlijk, dat wil je niet. Het liefst sta je georganiseerd. Er is veel ruimte voor verbetering. We mogen niet tevreden zijn met de 1-1 en ons spel."

Lasers
Aan de tientallen laserpennen, waarmee Griekse supporters negentig minuten lang de spelers van Ajax probeerden af te leiden, wil niet al te veel woorden vuilmaken. "Ja, bizar was dat. Steven (Bergwijn, red.) bleef goed koel bij de penalty, moet ik zeggen. Hopelijk kan de UEFA hier ook wat aan doen."