Tevredenheid bij Ajax: 'Het gaat al veel beter, het komt meer en meer'

Rensch kijkt ogen uit: 'Dat was best wel extreem, ik zag er wel honderd'

5 oktober 2023 om 22:06
Laatste update: 5 oktober 2023 om 22:38

Devyne Rensch denkt dat er donderdag meer had ingezeten voor Ajax in de Europa League-wedstrijd tegen AEK Athene. Ondanks het 1-1 gelijkspel vindt de twintigjarige rechtsback dat het steeds beter gaat met de ploeg van coach Maurice Steijn.

Aan het duel in Athene houdt Rensch 'gemengde gevoelens' over. "We hadden de wedstrijd eerder kunnen killen, maar als je naar hun kansen kijkt heeft Jay Gorter ons ook wel gered", zegt de rechtsback tegen de NOS. Hij ziet desondanks progressie. "Het gaat al veel beter dan eerder. Natuurlijk krijgen we nog veel kansen tegen, maar als we eerder scoren maken we het onszelf makkelijker. Ik vind dat we als team wel goed hebben verdedigd."

Volgens Rensch gaat het stukje bij stukje beter met Ajax. "We hebben zo veel nieuwe spelers. Hoe Ajax speelt, is heel anders dan hoe ze bij hun vorige club hebben gespeeld. Dat is gewoon even wennen, dat moet nog erin komen. Maar je ziet wel: het komt steeds meer en meer. Spelers wennen meer en in de communicatie gaat het ook beter. Ajax is een team met lef, dan moet je af en toe één-op-één spelen. Hopelijk gaat het steeds beter."

Rensch liet zich ook nog uit over de fans van AEK Athene, die de Ajax-spelers constant lastigvielen met lasers. "Dat was best wel extreem. Ik had er zelf één keer last van, met ingooien kwam die in m'n oog. Maar bij Steven (Bergwijn, red.) tijdens de penalty zag ik wel honderd lasers. Daar moet je mee dealen, dat kan je verwachten."