Lof voor Brobbey

Brobbey maakt indruk: 'Een speler waar je als bondscoach rekening mee moet houden'

5 oktober 2023 om 20:09

Brian Brobbey maakt een goede indruk tegen AEK Athene, aldus ESPN-analisten Kees Kwakman en Marciano Vink. Laatstgenoemde zou het allesbehalve gek vinden als Oranje-bondscoach Ronald Koeman besluit om hem bij de selectie te halen. 

"Hij is in vorm in een elftal dat niet lekker draait, dan is het niet raar dat je als bondscoach bij Brobbey uitkomt", aldus Kwakman in de rustalanyse van het duel tussen AEK Athene en Ajax. Brobbey was daarin niet trefzeker, maar baarde wel opzien met zijn grote werklust. 

"Een speler waar je als bondscoach rekening mee moet houden", vult collega-analist Vink aan over de Ajax-spits. "Hij laat veel goede dingen zien en is zo sterk, snel en goed aanspeelbaar. De verdedigers van AEK hebben de handen vol aan Brobbey. Hij geeft het elftal de mogelijkheid om diepte te zoeken, maar ook om de bal aan te spelen en bij te sluiten." Brobbey heeft zijn officiële debuut voor het Nederlands elftal nog niet gemaakt. 

het Nederlands elftal speelt op 13 oktober en 16 oktober tegen respectievelijk Frankrijk en Griekenland. Voorin zijn er problemen voor Koeman. Memphis Depay is geblesserd, net als Cody Gakpo. Wout Weghorst is nog een onzekerheid.