Vink over Forbs en Bergwijn

Vink licht Ajax-lichtpuntje uit: 'Het is aan Bergwijn om dat ook te laten zien'

5 oktober 2023 om 18:52

Marciano Vink is erg te spreken over de ontwikkeling die Carlos Forbs de laatste tijd doormaakt. De ESPN-analist vindt dat de vleugelaanvaller een aantal grote wapens heeft en een van de lichtpuntjes is bij een verder dolend Ajax

"Tegen Marseille (3-3, red.) zag je al de eerste tekenen. Ik denk dat die wedstrijd ook voor hem wel een beetje het punt was waarop hij zichzelf misschien wel naar een hoger niveau heeft getild bij Ajax", aldus Vink in de studio van ESPN voorafgaand aan het duel van Ajax met AEK Athene. 

"Hij kan goed voetballen, heeft snelle voeten en die dribbel is ook goed", vervolgt de analist. "Hij heeft ook het overzicht, buiten het feit dat hij ook enorm snel is." Vink haalt de 0-1 van Ajax tegen RKC Waalwijk aan als voorbeeld. Forbs verzorgde daar de assist.

"Dit vind ik echt een fantastische bal. Dit is echt zoals je het van een buitenspeler wil hebben. Hij heeft de afgelopen twee wedstrijden bij vlagen laten zien waarom ze geld voor hem betaald hebben. Ik ben het nog steeds niet eens met de hoeveelheid, maar hij heeft in ieder geval wel een drive laten zien die ik bij Brobbey (Brian), red.) al meerdere wedstrijden zie. Het is aan Bergwijn (Steven, red.) om dat aan de andere kant ook te laten zien", besluit Vink.