Perez ziet Feyenoord-dissonant

Perez looft Feyenoord, maar ziet ook dissonant: 'Handelingssnelheid weer zó traag'

5 oktober 2023 om 18:04

Kenneth Perez is zwaar onder de indruk van de prestatie die Feyenoord woensdagavond heeft geleverd op bezoek bij Atlético Madrid (3-2), maar zag ook één dissonant aan Rotterdamse zijde: Mats Wieffer. Het ontbeerde de middenvelder volgens de ESPN-analist opnieuw aan handelingssnelheid. 

Perez is lyrisch over Feyenoord, dat verloor, maar zijn huid in Madrid duur verkocht. Toch speelde niet iedereen even sterk, aldus de Deen. "Eén international vond ik wéér tegenvallen: Mats Wieffer. De handelingssnelheid vond ik weer zó traag. Ik heb na Ierland (duel met Oranje op 10 september, red.) gezegd: elke handeling duurde een eeuwigheid. Nu was het een hoger niveau en vond ik het een beetje tegenvallen. Dit is toch waar je naar kijkt, of iemand ook een hoger niveau aankan."

Het optreden van Wieffer was volgens Perez het enige minpuntje bij Feyenoord, dat in zijn ogen voor de rest top was. "Ik vond het een verrassing dat Feyenoord zo goed mee kon. Dat ze op dat niveau, het allerhoogste, zó dominant konden zijn, had ik niet verwacht. Ik vond het tactisch fantastisch wat Feyenoord deed. Juist daardoor waren de spelers beter. Iedereen weet precies wat hij moest doen", besluit hij lyrisch.