Taylor houdt telefoon in de gaten door komst Van Gaal: 'Hopelijk belt hij ons ook'

Taylor geeft inkijkje in sfeer op De Toekomst: 'Er heerst nu wel meer rust ja'

5 oktober 2023 om 09:14

Kenneth Taylor is er wel blij mee dat Louis van Gaal Ajax komt ondersteunen de komende periode. In gesprek met Veronica vertelt de middenvelder, dat hij hoopt ook nog wat van de oud-coach te kunnen leren. Ook geeft Taylor een inkijkje bij de rust die op de Toekomst is neergedaald.

"Het is wel iets rustiger gelukkig, dat merk je met sommige dingen", vertelt Taylor na de enorm hectische dagen bij Ajax. "We hebben veel nieuwe spelers en we zijn nog steeds een beetje aan het zoeken. Dat gaat nu wel stapje voor stapje beter. Ik probeer zo veel mogelijk jongens te helpen, de nieuwe spelers bijvoorbeeld. Daar moet ik wel een bepaalde rol in hebben."

Één van de grootste problemen in die periode was de taalbarrière, maar die is er volgens Taylor nog steeds. "Communicatie is nog steeds moeilijk. In een paar weken spreken we allemaal geen andere talen hier. Branco van den Boomen spreekt bijvoorbeeld Frans en de ander weer Spaans. Met Steven Berghuis kan ik Nederlands praten, maar met Benjamin Tahirovic en Josip Sutalo spreek ik Engels. Daar moeten we gewoon mee dealen."

Onlangs werd ook bekend dat Van Gaal de raad van commissarissen op technisch gebied komt versterken bij Ajax. Een goede keuze, aldus Taylor. "Ik vind het heel mooi dat Van Gaal komt. Echt Ajax. Het zou leuk zijn als hij ons ook af en toe even belt. Advies van Van Gaal is altijd wel goed denk ik."