Brobbey sprak met Vaessen

Brobbey sprak met Vaessen na akelige blessure: 'Dat deed hem wel goed'

4 oktober 2023 om 21:46
Laatste update: 4 oktober 2023 om 21:49

Brian Brobbey heeft deze week telefonisch contact gehad met RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen. Dat heeft Kenneth Taylor laten weten op de persconferentie in aanloop van het Europa League-duel dat de Amsterdammers donderdagavond spelen op bezoek bij AEK Athene. 

Brobbey kwam afgelopen zaterdag in aanraking met Etienne Vaessen. De keeper van RKC raakte bewusteloos na het contact, waarna iedereen zich rot schrok in het Mandemakers Stadion. Inmiddels maakt hij het goed en is hij aan zijn revalidatie-traject begonnen. Brobbey kreeg later (online) te maken met racistische opmerking van mensen die beweerden dat er sprake van opzet was bij het incident met Vaessen. 

Ajax-teamgenoot Taylor heeft op de persconferentie van donderdag verteld dat Brobbey en Vaessen inmiddels met elkaar hebben gesproken. "Ik denk dat hij (Brobbey, red.) er (alle onrust en commotie, red.) heel goed mee om is gegaan. Ze hebben onderling even contract gehad en dat deed hem wel goed. Hij heeft telefonisch contact gehad met Etienne", aldus de middenvelder, opgetekend door het Algemeen Dagblad

Ook Ajax-trainer Maurice Steijn ging op het persmoment in op de beschuldigingen aan het adres van zijn spits. "Ik ken Brian als iemand die zeer sportief is en nooit de intentie heeft om iemand te blesseren. In het heetst van de strijd wil hij een doelpunt maken, daar is hij spits voor. Het is vervelend dat wel gesugereerd wordt dat hij die intentie had."