Feyenoord op rapport: twee uitblinkers tijdens hete avond tegen Atlético

Feyenoord op rapport: twee uitblinkers tijdens hete avond tegen Atlético

4 oktober 2023 om 20:44

Feyenoord staat met lege handen, wel heeft de ploeg van Arne Slot zich laten zien op het hoogste Europese podium. De Rotterdammers kwamen twee keer op voorsprong, maar trekken toch aan het kortste eind tegen het sluwe Atlético Madrid. VoetbalPrimeur maakt rapport op van een enerverende rollercoaster in Spanje.

Timon Wellenreuther - 6: De doelman moest drie keer vissen, maar was bij alle goals van Atlético kansloos. De ploeg van Diego Simeone toonde zich andermaal dodelijk. Bijna elke keer dat Atlético voor Wellenreuther opdook, was het raak.

Lutsharel Geertruida - 6,5: Een onopvallende wedstrijd voor Geertruida. Atlético viel voornamelijk over rechts aan, waardoor de rechtsback weinig in het spel voorkwam.

Gernot Trauner - 6: Twee momentjes van onoplettendheid tekenen de avond van de onverstoorbare Trauner. De sluwe Álvaro Morata was hem bij zowel de 1-1 als de 2-3 te snel af. De verdedigende kwaliteiten van De Apotheker staan buiten kijf, in Europese topwedstrijden kan elk detail beslissend zijn.

Dávid Hancko - 7,5: Het kan bijna niet anders dat Feyenoord komende zomer een gigantisch bedrag gaat ontvangen voor Hancko, die tegen Atlético ongetwijfeld interesse heeft gewekt van Europese topclubs. De rust die hij aan de bal heeft en zijn adequate ingrijpen maken hem een geweldige verdediger voor Feyenoord. Dat hij zijn eerste Champions League-goal heeft gemaakt, is persoonlijk mooi meegenomen.

Quilindschy Hartman - 7: Niemand hoeft Hartman te motiveren voor een wedstrijd als deze. Ook in Madrid was de linkervleugelverdediger in positieve zin fel en agressief in de duels. Aan de bal is Hartman eveneens een belangrijke schakel bij Feyenoord. Zijn rol bij de openingstreffer is daar een goed voorbeeld van.

Mats Wieffer - 6,5: Aan arbeidsethos geen gebrek bij Wieffer, die zich helemaal leeg streed tot zijn wissel. Wieffer vormde het cement tussen de stenen, liet zich een aantal keer in de zestien van Atlético zien en speelde een solide wedstrijd.

Ramiz Zerrouki - 7,5: Zijn laatste basisplaats was in de eerste speelronde van de Eredivisie. Ga er maar aanstaan, in het Wanda Metropolitano. Zerrouki moest onder meer - samen met de verdediging - Griezmann onschadelijk maken. Daar slaagde hij met verve in. De controleur was de grote verrassing.

Quinten Timber - 7: De ontwikkeling van Timber gaat de laatste weken in sneltreinvaart. Met een assist bij de 0-1 liet hij zich wederom gelden. Timber is met zijn kracht en loopvermogen momenteel de motor op het Feyenoord-middenrif.

Calvin Stengs - 7: Aan alles is te zien dat Stengs helemaal op zijn plek zit bij Feyenoord. Met een ragfijne voorzet bediende hij Hancko bij de 1-2, alweer zijn zesde assist van het seizoen. Voor rust was Stengs zeer bedrijvig, in de tweede helft kon hij het verschil niet meer maken.

Ayase Ueda - 6,5: De vervanger van Santiago Gimenez werd klaargestoomd voor deze wedstrijd. Zijn entree was veelbelovend, want na zeven minuten was hij betrokken bij de openingsgoal. Ueda had het lastig met het sterke centrum van Atlético, al was hij in de combinatie geregeld van waarde.

Igor Paixão - 6,5: Paixão was voor rust een plaag voor de Atlético-defensie, in de eerste fase van de tweede helft moest hij vooral achter Nahuel Molina aan. De Braziliaan heeft zonder twijfel veel potentie, op het allerhoogste podium moet er nog een stapje bij. Bij de 2-3 liet Paixão Molina veel te makkelijk de voorzet geven.

Invallers
Yankuba Minteh - x: kwam in minuut 60 in de ploeg voor Ueda en speelde te kort voor een beoordeling.
Bart Nieuwkoop - x: kwam in minuut 74 in de ploeg voor Trauner en speelde te kort voor een beoordeling.
Ondrej Lingr - x: kwam in minuut 74 in de ploeg voor Wieffer en speelde te kort voor een beoordeling.
Alireza Jahankbahsh - x: kwam in minuut 79 in de ploeg voor Zerrouki en speelde te kort voor een beoordeling.

Arne Slot - 7: Slot paste de formatie van Feyenoord aan op de speelstijl van Atlético - Zerrouki startte voor extra controle - en dat pakte aanvankelijk goed uit. De Rotterdammers hebben weliswaar verloren, wel is er een maximale prestatie geleverd tegen de La Liga-koploper. Daar staat Slot aan de basis van.