Steijn over tips van Van Gaal: 'Doe ik nog steeds mijn voordeel mee'

Steijn verheugd over komst Van Gaal: 'Heel dom om niet je voordeel te doen'

4 oktober 2023 om 18:26

Maurice Steijn is verheugd over de entree van Louis van Gaal bij Ajax. De trainer van de Amsterdammers werd in het verleden al van advies voorzien door de ex-bondscoach en daar hechtte hij veel waarde aan.

"Ja, geweldig. Dat is onwijs mooi nieuws", reageert Steijn op de benoeming van Van Gaal als adviseur van de raad van commissarissen bij Ajax. "Dat iemand van zijn statuur en met de ervaring die hij heeft op alle niveaus en in alle landen de club en de rvc wil adviseren. Het is bovendien een echte Ajacied. Het is geweldig nieuws."

Steijn hoopt zelf ook zijn voordeel te doen met de komst van Van Gaal bij Ajax, al zal die laatste in eerste instantie vooral van afstand een oogje in het zeil houden. "Zeker. Als je je licht kan laten schijnen bij zulke iconen, die gepokt en gemazeld zijn en weten waar Ajax voor staat, dan zou het heel dom zijn als wij daar als staf ons voordeel niet mee zouden doen."

Steijn kent Van Gaal bovendien uit zijn beginperiode als trainer bij ADO Den Haag. "Ja toen hadden we regelmatig contact. Dat had ermee te maken dat ze veel in het stadion van ADO trainden en soms had hij nog weleens een speler van mij nodig", legt de Ajax-coach uit. "Dat contact was toen heel warm. Ik hoop dat we dat weer kunnen oppakken."

De Hagenaar acht de adviezen van Van Gaal zeer waardevol. "Zeker. Zeker als je aan het begin van je carrière staat. Het is alweer zo'n dertien, veertien jaar geleden. Al die tips die hij toen gaf en de gesprekken met hem, daar doe ik nog steeds mijn voordeel mee."