Steijn verdedigt Brobbey na incident: 'Hij was behoorlijk geschrokken'

Steijn verdedigt Brobbey na incident: 'Hij was behoorlijk geschrokken'

4 oktober 2023 om 18:19
Laatste update: 4 oktober 2023 om 18:23

Ajax-trainer Maurice Steijn neemt Brian Brobbey in bescherming. De spits kwam zaterdagavond in botsing met RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen, waarna uit meerdere hoeken klonk dat Brobbey zijn voet bewust liet staan.

Vaessen raakte buiten bewustzijn en het duel werd gestaakt. Op het persmoment in aanloop naar het Europa League-duel met AEK Athene laat Steijn zich uit over de botsing. "Brobbey was behoorlijk geschrokken na het incident. Ik heb er met hem over gesproken", vertelt de trainer. "Hij is ook racistisch bejegend. We leven nog steeds in een samenleving waarin mensen racistisch kunnen zijn tegen anderen zonder gestraft te worden."

"Ik ken Brian als iemand die heel sportief is en in mijn optiek nooit de intentie heeft tegenstanders te blesseren. Dat had hij nu ook niet. Het is logisch dat je in het heetst van de strijd een doelpunt wil maken, daar is hij spits voor", aldus Steijn. "Maar hij heeft nooit de intentie gehad om Vaessen te blesseren. Het is vervelend dat dat gesuggereerd wordt."

Vaessen werd op het veld preventief gereanimeerd en later naar het ziekenhuis gebracht voor diverse scans. Intussen heeft de doelman al voor het eerst van zich laten horen. "Via deze weg wil ik iedereen die met mij en mijn familie meeleeft enorm bedanken. Wij waarderen de steun enorm", zei hij onder meer.