CL-verslagen

Bellingham gidst Real langs Napoli, Dumfries goud waard voor Inter tegen Benfica

3 oktober 2023 om 23:01
Laatste update: 3 oktober 2023 om 23:08

Real Madrid heeft dinsdagavond op bezoek bij Napoli na negentig enerverende minuten aan het langste eind getrokken. Jude Bellingham was opnieuw van gigantische waarde voor De Koninklijke: 2-3. In Italië werd het Benfica van trainer Roger Schmidt door Internazionale op de tweede groepsfase-nederlaag op een rij getrakteerd. Denzel Dumfries was erg belangrijk met een assist.

Napoli - Real Madrid
Napoli en Real Madrid maakten vanaf minuut één de verwachtingen waar. In de eerste helft vielen er liefst drie treffers. Napoli nam via Leo Skiri Østigård de voorsprong, waarna Bellingham opstond. De Engelse topmiddenvelder bediende eerst Vinícius Junior bij de 1-1. Slechts zeven minuten later tekende hij hoogstpersoonlijk voor de 1-2, door binnen te schieten na een fraaie rush.

Het tweede bedrijf was minstens net zo spectaculair. Napoli, dat op jacht ging naar de gelijkmaker, kreeg in de 54e minuut loon na werken. Piotr Zielinski benutte een strafschop en trok de stand daarmee weer gelijk. Lang leek het spektakelstuk af te stevenen op een gelijkspel, maar ongeveer een kwartier voor tijd trok de Spaanse grootmacht de wedstrijd naar zich toe. Federico Valverde haalde verwoestend uit van afstand. Real trok de 2-3 uiteindelijk over de streep en is nu de foutloze koploper van de groep waarin ook Union Berlin en SC Braga zitten. Laatsgenoemde won eerder op de avond met 2-3 van de Duitsers.

Inter - Benfica
Het duel tussen Inter en Benfica was minder vermakelijk. Bij de thuisploeg was er een basisplaats voor Dumfries. Stefan de Vrij en Davy Klaassen zaten op de bank. In de tweede helft viel de enige treffer van de avond. Marcus Thuram scoorde, maar had dat niet kunnen doen zonder de hulp van Dumfries. Hij veroverde de bal en verzorgde de assist.

Benfica, waar Orkun Kökcü een basisplaats had, lukte het niet meer terug te komen in de wedstrijd, waardoor het nu twee wedstrijden op rij heeft verloren in het miljardenbal. Bij Inter mocht Klaassen nog invallen in de slotfase, maar hij speelde geen rol van betekenis meer.