Geschrokken Noppert leeft mee met Vaessen

Geschrokken Noppert leeft mee met Vaessen: 'Voetbal is fucking bijzaak'

1 oktober 2023 om 07:15

Andries Noppert reageerde zaterdagavond aangeslagen op het nieuws over Etienne Vaessen. De doelman van sc Heerenveen zag er niet goed uit bij de treffer van FC Twente (1-0), maar had daar even geen boodschap aan. Zijn gedachten gaan uit naar zijn collega van RKC Waalwijk.

Vaessen kwam in de wedstrijd tegen Ajax hard in botsing en werd uit voorzorg gereanimeerd, omdat hij bewusteloos was. Later op de avond meldde RKC dat hij bij kennis en aanspreekbaar is. "Hoe het er nu naar uitziet was het niets met het hart, maar vooral de tik op de zijkant van zijn hoofd. Daardoor ging hij volledig out", reageerde RKC-directeur Frank van Mosselveld.

De schrik zat er ook bij Noppert goed in. "Ik kan het heel lang over deze wedstrijd hebben en dan zal ik mezelf kritisch beoordelen, maar ik heb ook van een andere situatie gehoord", zegt de Oranje-international voor de camera van ESPN. "Ik denk dat we het gesprek over voetbal wel kunnen afsluiten. Volgens mij is gezondheid het allerbelangrijkste wat er is."

De Fries leefde mee met Vaessen. "Het is ontzettend ongelukkig. Mijn medeleven gaat uit naar hem en zijn familie. Ik hoop dat alles goed mag gaan. Ik weet dat hij een gezin heeft, dan is dit vreselijk. Ik wens hem en zijn familie heel veel sterkte. Ik ken hem persoonlijk een beetje en wens uit de grond van mijn hart dat het goed gaat. Of dit relativeert? Kom op jongens, voetbal is een fucking bijzaak. Dit is veel erger."