RKC Waalwijk bevestigt: Vaessen is bij bewustzijn en aanspreekbaar

RKC Waalwijk bevestigt: Vaessen is bij bewustzijn en aanspreekbaar

1 oktober 2023 om 00:08
Laatste update: 1 oktober 2023 om 00:14

Etienne Vaessen is bij kennis en aanspreekbaar, bevestigt Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC Waalwijk. De doelman, die tijdens de wedstrijd tegen Ajax hard in botsing kwam, is naar het ziekenhuis gebracht. Van Mosselveld vertelt dat de reanimatie een voorzorgsmaatregel was.

"We zijn met z'n allen enorm geschrokken. Hij was aanspreekbaar, maar hij weet totaal niet wat er gebeurd is", zegt Van Mosselveld tegen ESPN. De directeur stelt dat Vaessen op het veld al bij bewustzijn was. "Een groot compliment naar de mensen die begonnen met reanimeren. Hij reageerde niet en was out, dan is dat medisch protocol. Hoe het er nu naar uitziet was het niets met het hart, maar vooral de tik op de zijkant van zijn hoofd. Daardoor ging hij volledig out."

"We weten wat er in het verleden met Abdelhak Nouri is gebeurd. Vanuit daar is het protocol aangescherpt", vervolgt Van Mosselveld. "De dokter zei: als je het niet weet, ga je beginnen met reanimeren." De algemeen directeur benadrukt dat Vaessen op het veld al bij was. "Vervolgens is hij in de kleedkamer volledig medisch gecheckt. Ambulancebroeders zijn naar binnen gegaan en hebben het protocol bij hoofdletsel gevolgd. Ze hebben hem gestabiliseerd en vragen gesteld." Vaessen is nu in het ziekenhuis om scans uit te voeren. "Laten we hopen dat die positief zijn."

Doorspelen geen optie
De spelers van RKC dachten er geen moment aan om verder te spelen. Ajax had daar alle begrip voor. "We hebben de spelers gelijk mee naar binnen genomen. Een aantal spelers brak op het veld, een groot aantal brak binnen", aldus Van Mosselveld. "Je kan je voorstellen wat voor impact het heeft als zoiets met een teamgenoot gebeurt. Er is vrij snel met Michiel (Kramer, aanvoerder RKC, red.) besproken dat doorspelen geen zin had, ondanks dat Etienne al bij was."