Bayern wordt wakker in tweede helft en houdt punt over in kraker tegen Leipzig

Leipzig kan Bayern-storm in tweede helft niet afwenden en houdt punt over aan duel

30 september 2023 om 20:26
Laatste update: 30 september 2023 om 20:27

RB Leipzig en Bayern München hebben zaterdagavond de neutrale kijker getrakteerd op een voetbalspektakel. De thuisploeg kwam knap op een ruime voorsprong, maar zag Bayern in het tweede bedrijf orde op zaken stellen. Het werd uiteindelijk 2-2, waardoor Bayer Leverkusen de huidige koploper blijft in Duitsland.

Bij Leipzig mocht Xavi Simons vanaf de aftrap beginnen, terwijl bij de elf van Bayern geen enkele Nederlander te vinden was. Matthijs de Ligt, die al lange tijd voor een basisplek moet strijden, ontbrak vanwege een lichte knieblessure. Bayern begon in moordend tempo aan het duel en kreeg direct een grote kans. Even later ging doelman Sven Ulreich in de fout en leidde dat bijna tot de 1-0 voor Leipzig.

Daarna ging het snel: Loïs Openda werd de diepte ingestuurd door Xaver Schlager en schoof beheerst de 1-0 binnen. Bayern leek van slag door het doelpunt en incasseerde direct de 2-0: Ulreich tastte mis bij een hoekschop en Castello Lukeba prikte van dichtbij raak.

In de tweede helft stelde Bayern orde op zaken. Harry Kane bracht de spanning na een klein uur terug en twintig minuten voor tijd zette ook Leroy Sané zijn naam op het scorebord. In de slotminuut gaf Simons nog een fantastische steekpass, maar kwam Ulreich goed uit zijn doel. Der Rekordmeister had de wedstrijd na de gelijkmaker in handen, maar Leipzig hield stand en mag net als Bayern een punt bijschrijven.

Beide ploegen schieten weinig op met de remise. Bayern pakt plek drie met veertien punten uit de eerste zes duels, Leipzig staat op plek vijf met één punt minder.