Napoli loopt na gemiste penalty Osimhen averij op tegen Bologna

24 september 2023 om 20:21

Napoli heeft in de jacht op titelprolongatie averij opgelopen op bezoek bij Bologna. Ondanks enkele goede kansen wist de ploeg van Rudi Garcia niet tot scoren te komen, en zo eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel.

Na vijf minuten spelen was Napoli dichtbij de voorsprong via Victor Osimhen, maar de Nigeriaan schoot via Bologna-doelman Lukasz Skorupski op de paal, waarna Khvicha Kvaratskhelia de rebound niet wist te verzilveren. Daarna waren kansen schaars. Na een half uur werd I Partenopei gevaarlijk toen Bologna de bal niet goed wist weg te krijgen, maar werd er gevlagd voor buitenspel. Even later probeert Kvaratskhelia het weer, maar reageert Skorupski wederom alert. In de blessuretijd van de eerste helft krijgt Giacomo Raspadori nog een grote mogelijkheid, maar hij mikt de bal net boven de lat.

Het initiatief bleef in de tweede helft voor de regerend landskampioen. Kvaratskhelia schoot vanaf links, maar de Georgiër ziet de bal via Bologna-middenvelder Michel Aebischer over de goal verdwijnen. Namens Bologna stichtte Joshua Zirkzee wat gevaar. Bijna vond hij Lewis Ferguson in de zestienmeter, maar de Schot anticipeerde iets te fel, en kreeg een overtreding tegen. Na een handsbal van Riccardo Calafiori kreeg Napoli de uitgelezen kans om de openingsgoal te maken, toen het een strafschop toebedeeld kreeg. Osimhen stuurde de keeper de verkeerde kant op, maar schoot naast. Bologna kwam hierna beter in de wedstrijd: Zirkzee kwam met een bekeken schot, maar Alex Meret bracht redding. Ook Bologna claimde een penalty, toen vlak voor tijd Alexis Saelemakers de bal tegen de hand van André-Frank Zambo Anguissa aanschoot. De arbiter floot echter voor een overtreding die hieraan voorafging.