Driessen laakt Mislintat-aankoop: 'Hij kan niet verdedigen'

Driessen laakt Mislintat-aankoop: 'Hij kan niet verdedigen'

22 september 2023 om 23:11
Laatste update: 23 september 2023 om 00:16

In de podcast Kick-off gaat Valentijn Driessen in op Borna Sosa. Het gaat de laatste dagen veel over de verdediger, nu zijn transfer onder de loep wordt genomen met het oog op mogelijke belangenverstrengeling van technisch directeur Sven Mislintat, die de speler naar Ajax haalde. Driessen richt zich echter op wat Sosa op het veld laat zien, en is daarvan niet onder de indruk.

Ajax-trainer Maurice Steijn noemde Sosa na afloop van de wedstrijd tussen Ajax en Olympique Marseille in de Europa League 'een goede back', iets waar Driessen zich niet in kan vinden. "Steijn praat natuurlijk onzin over Sosa. Ik heb hem nu twee keer gezien, hij kan niet verdedigen. Tagliafico kon verdedigen en aanvallen. Die was dan wel een beetje wild af en toe, waardoor hij tegen veel kaarten aanliep, maar Sosa trekt iedere keer zijn been terug. Als je die eerste goal van Marseille ziet… hoe makkelijk hij zich daar laat wegspelen."

Jonathan Clauss, de rechtsback van Marseille, scoorde de aansluitingstreffer namens de Fransen. Clauss schoot raak uit een moeilijke hoek, maar volgens Driessen deed Sosa weinig om het doelpunt te voorkomen. "Verdedigend doet hij weinig. Je kunt wel zeggen dat hij weer een assist had", sluit Driessen af. De Kroatische back was de aangever bij de 2-0 van Steven Berghuis.