Klassieker heeft plekje in hart Hancko: 'Toen wisten we, we worden kampioen'

Klassieker heeft plekje in hart Hancko: 'Toen wisten we, we worden kampioen'

22 september 2023 om 20:45
Laatste update: 22 september 2023 om 21:38

David Hancko heeft er enorm veel zin in om aanstaande zondag weer een Klassieker te spelen. De centrumverdediger heeft warme herinneringen aan de wedstrijd tegen Ajax, omdat hij vorig jaar in de Johan Cruijff ArenA belangrijk was bij een doelpunt, maar hij kreeg over nog iets moois een goed gevoel na die wedstrijd.

"Sommige momenten in je carrière zal je nooit vergeten", vertelt Hancko over de wedstrijd tegen Ajax. "Als ik die straat zie waar we toen aankwamen na de wedstrijd, dat was zo speciaal. Toen ik in de rust voelde dat we iets geweldigs gingen bereiken. Vanaf dat moment wisten we dat we kampioen gingen worden. We bleven maar winnen en winnen en dat gaf zo’n fantastisch gevoel."

Toch wil Hancko niet op de zaken vooruit lopen. "Uiteraard is er geen garantie dat dit zondag ook zal gaan gebeuren. Maar we hebben gevoeld hoe het is om daar te winnen. Het was lang geleden dat dat gebeurde, maar nu beginnen we weer opnieuw. Nieuwe spelers aan beide kanten en een nieuwe wedstrijd die zwaar gaat zijn. Wij moeten ons blijven focussen op ons eigen spel. Gepassioneerd verdedigen en zo veel mogelijk kansen creëren."