Peter Bosz over contrast tussen Arsenal en Almere

PSV en Bosz in drie dagen van Arsenal naar Almere: 'Er is geen enkel excuus'

22 september 2023 om 18:39
Laatste update: 22 september 2023 om 18:39

PSV hoopt zaterdagavond op bezoek bij Almere City de kater van de zeperd tegen Arsenal van zich af te spoelen. Het verschil tussen het Emirates Stadium en het Yanmar Stadion is groot, maar dat mag volgens trainer Peter Bosz nooit van invloed zijn op de prestatie van een speler. 

"Ik vond dat nooit moeilijk, als speler", aldus Bosz, die daarmee doelt op het verschil in grootte tussen de Europese wedstrijd in Londen en het Eredivisie-duel in Flevoland. "Ik vond het heerlijk om twee wedstrijden in de week te kunnen spelen. Ik kan me moeilijk verplaatsen in spelers, die dat wel moelijk vinden", vervolgt de trainer op de persconferentie van vrijdag, opgetekend door De Telegraaf. 

Bosz gaat de PSV-selectie daar bij de afsluitende bespreken ook zeker aan herinneren. "Dit is wat ik verwacht van een speler bij een topclub. We willen graag Champions League spelen, dat hebben we zelf bewerkstelligd, maar dat brengt de verplichting mee, dat je de nationale competitie niet verwaarloost. Er is geen enkel excuus om te zeggen: het stadion ziet er anders uit."

Tijdens zijn loopbaan wilde sommige van zijn ploeggenoten nog wel eens wat meer moeite hebben met die overgang. Als dat gebeurde, greep Bosz hard in. "Ze uitschelden. Hard werken, dat hoort erbij", besluit de oefenmeester, die nog niet wilde prijsgeven of hij gaat rouleren. "Ik ben hier niet gekomen om mensen te pleasen."