Bella-Kotchap ontbreekt

Bosz moet schuiven tegen Almere: PSV'er ontbreekt wegens getrokken verstandskies

22 september 2023 om 15:11

Peter Bosz moet komende zaterdag voor het uitduel met Almere City noodgedwongen schuiven in zijn achterhoede. Armel Bella-Kotchap ontbreekt in de selectie van PSV, dat de nederlaag van afgelopen woensdag tegen Arsenal van zich af hoopt te spelen in Flevoland. 

Bella-Kotchap maakte vorige week zaterdag zijn debuut voor PSV in de met 4-0 gewonnen thuiwedstrijd tegen NEC. Ook tegen Arsenal verscheen hij aan de aftrap. De Duitse centrumverdediger heeft geen blessure overgehouden aan het Champions League-affiche, maar is ondanks dat niet in staat om te spelen tegen Almere. De oorzaak: een bezoek aan de tandarts. 

Bella-Kotchap heeft een verstandskies laten trekken. Om die reden ontbreekt hij in de selectie van de Eindhovenaren, aldus het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf, beiden aanwezig bij de persconferentie van vrijdagmiddag. Met Olivier Boscagli en ook Jordan Teze heeft Bosz voor de positie centraal achterin genoeg alternatieven. 

Er was nog meer 'blessure'-nieuws. Linksback Fredrik Oppegard is weer hersteld van zijn blessure. Vrijdagavond zal de 21-jarige Noor, die de tweede helft van afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor Go Ahead Eagles, zijn rentree maken bij Jong PSV. VVV-Venlo is dan de tegenstander.