Barça-trainer Xavi bevestigt nieuws: 'We hebben een akkoord bereikt'

Barça-trainer Xavi bevestigt nieuws: 'We hebben een akkoord bereikt'

22 september 2023 om 14:01

Xavi Hernández heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij FC Barcelona. De trainer blijft tot de zomer van 2025 verbonden aan de Catalanen.

De contractverlenging hing al een tijdje in de lucht en is vrijdagmiddag door Xavi zelf wereldkundig gemaakt. "We hebben een paar dagen geleden een akkoord bereikt en het zal snel naar buiten gebracht worden", zegt hij op het persmoment in aanloop naar het duel met Celta de Vigo. "Ik ben blij."

Xavi kwam in 2021 als opvolger van de toen ontslagen Ronald Koeman als trainer naar Barcelona. Daarvoor was hij tussen 1998 en 2015 speler van de Spaanse grootmacht. "We kwamen op een moeilijk moment binnen bij de club, maar de voorzitter, de directie en de staf hebben goed samengewerkt", zegt hij. "We hebben vorig jaar twee belangrijke prijzen gewonnen, maar we zijn nog steeds bezig met een proces. Dit seizoen moet de bevestiging worden."

"Ik voel de steun van de voorzitter, zeker op moeilijke momenten", wijst Xavi naar president Joan Laporta. "Ik voel me sterk en vol zelfvertrouwen, we zitten nu in een goede periode." Onder Xavi werd Barcelona al landskampioen en legde de club beslag op de Spaanse Super Cup.