Koeman maakt 29-koppige voorselectie bekend: Frimpong en Olij opgenomen

Koeman maakt 29-koppige voorselectie bekend: Frimpong en Olij opgenomen

22 september 2023 om 13:05
Laatste update: 22 september 2023 om 13:26

Ronald Koeman heeft de voorselectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland bekendgemaakt. De bondscoach heeft 29 spelers opgenomen in de voorselectie. Daartoe behoren Sparta Rotterdam-doelman Nick Olij en Jeremie Frimpong, die tijdens de vorige interlandperiode een 'straf' moest uitzitten.

Het Nederlands elftal speelde eerder deze maand tegen Griekenland (3-0) en Ierland (1-2). Medio oktober wacht het thuisduel met Frankrijk en de uitwedstrijd tegen Griekenland. Ten opzichte van de vorige voorselectie heeft Koeman drie wijzigingen gedaan. Frimpong, Olij en Steven Berghuis zaten er destijds niet bij en nu wel. Justin Bijlow, Memphis Depay en Ian Maatsen staan nu niet op de lijst. De twee eerstgenoemden kampen met een blessure.

De voorbije periode ging het veelvuldig over de absentie van Frimpong, die in de Bundesliga een ijzersterke indruk maakt. De rechtervleugelverdediger meldde zich in juni af voor het EK met Jong Oranje, waardoor hij als 'straf' op de blaren moest zitten tijdens de afgelopen interlandperiode. Nu heeft Koeman hem in genade aangenomen en zit hij bij de voorselectie.

Botman zit opnieuw in de voorselectie. Voor de vorige interlandperiode overleefde hij de schifting niet. Hoewel hij een vaste waarde is bij Newcastle United, moet hij door de moordende concurrentie op zijn positie in Oranje nog altijd wachten op zijn debuut. Georginio Wijnaldum, die eerder deze zomer naar Saudi-Arabië verkaste, is weer niet opgenomen in de voorselectie van Koeman. Jerdy Schouten, die goed begonnen is bij PSV, komt ook niet in de plannen van de bondscoach voor.

De definitieve selectie wordt op vrijdag 6 oktober bekendgemaakt.

Voorselectie Nederlands elftal

Keepers: Mark Flekken (Brentford), Andries Noppert (sc Heerenveen), Nick Olij (Sparta Rotterdam), Bart Verbruggen (Brighton)
Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona), Sven Botman (Newcastle United), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutharel Geertruida (Feyenoord), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Stefan de Vrij (Internazionale)
Middenvelders: Steven Berghuis (Ajax), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo), Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Xavi Simons (RB Leipzig), Joey Veerman (PSV), Mats Wieffer (Feyenoord)
Aanvallers: Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Cody Gakpo (Liverpool), Noa Lang (PSV), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Wout Weghorst (Hoffenheim)