Perez: 'Feyenoord is daarin veel beter en gaat korte metten maken met Ajax'

Perez: 'Feyenoord is daarin veel beter en gaat korte metten maken met Ajax'

21 september 2023 om 23:25
Laatste update: 22 september 2023 om 01:59

Ajax mag niet klagen over het 3-3 gelijkspel tegen Olympique Marseille. Dat is de conclusie van de ESPN-analisten. De Amsterdammers lijken zich echter zorgen te moeten maken over De Klassieker.

"Het leek alsof Ajax het wat beter onder controle had in de tweede helft, maar na die 3-2 voelde je dat de 3-3 in de lucht hing", begint Kees Kwakman. "Ze vinden het zo moeilijk als de tegenstander een beetje gaat zwerven. Met name Sosa had moeite om verdedigend zijn rol te vinden. Dan heb je ook met communicatie te maken, dat gaat gewoon nog niet goed. Ik denk dat Ajax wel blij mag zijn met een punt."

Kwakman vreest dat de kwetsbaarheden ook zondag aan het licht kunnen komen. "Marseille had behendige spelers die goed waren tussen de linies. Daar was Ajax nog niet tegen opgewassen. Dan hou je wel een beetje je hart vast hoe het tegen Feyenoord gaat." Ook Kenneth Perez ziet dat het aan afstemming ontbreekt. "Als je zo slecht druk zet en balverlies lijdt, dan is het niet wonderlijk dat een tegenstander zoveel goals maakt. Ik denk dat Ajax met een goed gevoel van het veld afstapt. Drie goals gemaakt, we hebben gevochten. De supporters zagen wat eigen jeugd..."

De Deen zou zich meer zorgen maken als Ajax zijnde. "Het is niet onlogisch, maar de rechterhand weet niet wat de linkerhand gaat doen. En individueel is Ajax ook niet goed genoeg om dat te compenseren. Er is continu twijfel. Feyenoord is tactisch en als team veel beter, die gaan hier toch helemaal korte metten mee maken?"