Perez: 'Mislintat doet compleet tegenovergestelde van waar Ajax voor staat'

Perez: 'Mislintat doet compleet tegenovergestelde van waar Ajax voor staat'

21 september 2023 om 18:45

Kenneth Perez vindt het vreemd dat Sven Mislintat alle sleutels in handen heeft gekregen bij Ajax. Volgens de Deense analist begrijpt de Duitser, die flink onder vuur ligt in de Johan Cruijff Arena, niet waar de Amsterdammers voor staan.

"Ajax heeft altijd gestaan voor een gedegen, goede jeugdopleiding, met een paar goede, ervaren krachten erbij. Zoals Daley Blind en Dusan Tadic. Zo zijn ze teruggekomen op niveau in de Champions League", vertelt Perez bij ESPN. "Dan neem je Mislintat aan en zeg je: doe maar wat je wil. Hij komt met het compleet tegenovergestelde van waar Ajax voor moet staan. En er is niemand die denkt na zes aankopen: gaat dit wel de goede kant op?"

"Het heeft mij altijd verbaasd, bij grote en kleine clubs, dat ze de sleutel aan één iemand geven", vervolgt de oud-speler van de Amsterdammers. "Eén man, Mislintat in dit geval, kan gewoon zijn gang gaan. Het is niet uniek, maar het verbaast mij dat clubs daar iedere keer intrappen."

Marciano Vink vindt het ook vreemd dat Mislintat op eigen houtje handelde. "Wat mij het meest verbaasd is dat Mislintat, wat best wel een intelligente man is met zijn eigen databedrijf, niet naar de trainer is gestapt en heeft gevraagd: Wat wil jij? Geef die man drie aankopen, dan kun je er zeven projectjes van jezelf naast zetten. Dan is iedereen eigenlijk tevreden. En hoef je ook niet naar elkaar te wijzen. Nu lag het hoofd van Steijn op het hakblok en hij heeft van zich afgebeten."

Perez vraagt zich af hoe het verder moet met Mislintat bij Ajax. "Dit is wel de eerste keer dat naar buiten komt dat een technisch directeur mogelijk belangen heeft gehad bij een transfer. Wat er ook uit het onderzoek komt, hij is beschadigd en voor altijd gebrandmerkt."

De Duitse directeur voetbalzaken zal in ieder geval niet op de tribune zitten tijdens de duels met Olympique Marseille en Feyenoord.