Rob Jansen vol verbazing

Werkwijze Mislintat 'ten strengste verboden': 'Dit is absurd en heel gevaarlijk'

20 september 2023 om 16:55

Rob Jansen is van mening dat Ajax zichzelf nog dieper in de problemen brengt door technisch directeur Sven Mislintat niet op non-actief te stellen. De NOS maakte dinsdagavond bekend dat Ajax na aanleiding van de inkomende transfer van Borna Sosa een onderzoek gestart is naar de Duitser, die zich schuldig lijkt te hebben gemaakt aan belangenverstrengeling. 

Jansen (67), voorzitter van Pro Agent, de vereniging van spelersmakelaars, vertelt aan De Telegraaf dat de wijze waarop Mislintat de Sosa-transfer tot stand heeft gebracht ten strengste verboden is. "Dit is absurd en heel gevaarlijk. Dit zegt alles over de chaos bij de club. Lopende het onderzoek dat Ajax nu is gestart, had de club hem op non-actief moeten stellen. De club brengt zichzelf nog meer in de problemen door dit niet te doen."

Mislintat lijkt een graantje mee te pikken van de vergoeding die het zaakwaarnemerskantoor voor de deal met Sosa heeft gekregen. De Kroaat kwam voor ongeveer acht miljoen euro over van VfB Stuttgart, de ex-club van de Duitser. "Dat is zeer discutabel", vervolgt Jansen. "Hij maakt op deze manier misbruik van zijn functie als directeur van de club." 

Jansen verbaast zich over het feit dat Mislintat tot op heden het transferbeleid in zijn eentje heeft mogen bepalen. "Hij heeft hiermee een vrijbrief gekregen. Maar Ajax is een beursgenoteerd bedrijf. Dit kan ook grote consequenties hebben voor de aandelenkoers. Hij had dit nooit alleen mogen doen. Waar was bijvoorbeeld de financieel directeur tijdens deze transfer. Deze is hier mede verantwoordelijk voor."