CL-wedstrijdverslagen

Barcelona trakteert Antwerp op grote verliespartij, City wankelt maar wint wel

19 september 2023 om 22:55
Laatste update: 19 september 2023 om 23:07

Mark van Bommel had zich zijn Champions League-debuut met Royal Antwerp vast en zeker iets anders voorgesteld. De Belgische landskampioen ging bij FC Barcelona hard onderuit: 5-0. Regerend CL-winnaar Manchester City won ook, maar had tegen Rode Ster Belgrado veel meer moeite dan aanvankelijk werd gedacht.

FC Barcelona - Royal Antwerp
Vooraf was het duidelijk: Barcelona was op papier de favoriet tegen Antwerpen, dat met Nederlanders Vincent Janssen en Jurgen Ekkelenkamp aan de wedstrijd begon. Het krachtsverschil werd echter wel heel snel duidelijk. Al na elf minuten spelen was het raak. João Félix, die erg sterk speelde, tekende voor de openingstreffer. Even later verzorgde hij ook de assist op Robert Lewandowski bij de 2-0.

Antwerp had helemaal niets in de melk te brokkelen en keek na 22 minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. Rechtsback Jelle Bataille maakte een eigen doelpunt. Een monsterscore leek in de maak, maar dat bleef Van Bommel en co. uiteindelijk bespaard. In het tweede bedrijf deed Barcelona wat rustiger aan. Félix maakte nog wel zijn tweede van de avond, waarna middenvelder Gavi de eindstand op 5-0 bepaalde. Frenkie de Jong stond ook in de basis, maar werd in de tweede helft gewisseld.

Manchester City - Rode Ster Belgrado
Waar Barcelona moeiteloos afrekende met Antwerp, had City het een stuk lastiger tegen Rode Ster, de kampioen van Servië. Ondanks het gigantische overwicht aan balbezit (77% om 23%) lukte het de ploeg van manager Pep Guardiola voor rust maar niet om het net te vinden. Sterker nog: de bezoekers kwamen zelfs brutaal op voorsprong via Osman Bukari.

Een gigantische stunt tegen de CL-kampioen bleef uiteindelijk uit. Na een dubbelklapper van Julián Álvarez kort na rust had City de schade weer gerepareerd. Toen Rodri na 73 minuten voor de 3-1 tekende, was de overwinning een feit.