Sem Steijn vernietigend over Ajax: 'Hoe makkelijk je vrijkwam, dat kan niet'

Sem Steijn vernietigend over Ajax: 'Hoe makkelijk je vrijkwam, dat kan niet'

17 september 2023 om 17:05
Laatste update: 17 september 2023 om 17:15

FC Twente won zondag in eigen huis met 3-1 van Ajax. Sem Steijn, zoals bekend de zoon van Ajax-trainer Maurice Steijn, nam de 2-0 voor de Tukkers voor zijn rekening. Na afloop spreekt hij klare taal over de prestatie die het elftal van Ajax leverde.

Op de vraag of hij verbaasd is dat Twente Ajax overklaste, reageert Steijn als volgt: Ik denk dat wij sowieso van iedereen kunnen winnen hier. Als wij ons niveau halen en onze intensiteit op de mat leggen, maken we het iedereen moeilijk. Dus ik ben niet verbaasd, zeker in de staat waarin Ajax nu zit. Iedereen werkt voor elkaar en dat wat er van hem gevraagd wordt. Dan zie je waartoe dat leidt. Ajax kwam totaal niet in hun spel, en wij wel. Wij creëren genoeg kansen, ik nog een keer op de lat. Ik denk dat de voorsprong voor rust al groter had kunnen zijn."

"Ik moet zeggen, al ik sommige spelers van Ajax verdedigend zag… hoe makkelijk je vrijkwam, dat kan eigenlijk niet. Ik had wel verwacht dat ik met mijn type spel tot kansen zou komen vandaag, maar dit was wel héél erg. Wij hebben het goed gedaan en ons eigen spel gespeeld. Tijdens de wedstrijd heeft de zoon van Ajax-trainer er geen dubbel gevoel bij dat hij de club van zijn vader dieper in de zorgen drukt. "Die zestig minuten heb ik alles gegeven en wilde ik eigenlijk nog meer binnenschieten. Als ik er dan af wordt gehaald en ik zie hem staan, dan doet het wel pijn om hem te zien."