'Geertruida snel haakt af tijdens Oranje-training en is twijfelgeval voor Ierland'

'Geertruida haakt snel af tijdens Oranje-training en is twijfelgeval voor Ierland'

9 september 2023 om 19:14
Laatste update: 9 september 2023 om 19:15

Het is nog maar de vraag of Lutsharel Geertruida in actie kan komen tijdens het treffen tussen Oranje en Ierland. De verdediger van Feyenoord heeft de afsluitende training in Dublin voortijdig moeten staken, meldt De Telegraaf.

Zaterdag traint Oranje in het Aviva Stadium, waar het een dag later Ierland treft. Geertruida heeft echter maar even zijn gezicht laten zien: naar verluidt ging hij alweer snel naar binnen. Het is niet duidelijk wat de verdediger precies mankeert en of dit gevolgen heeft voor zijn inzetbaarheid tegen Ierland.

Als Geertruida niet fit genoeg blijkt voor het duel, is Matthijs de Ligt volgens De Telegraaf zijn logische vervanger. Achter de naam van Nathan Aké staat ook nog een vraagteken, zo vertelde bondscoach Ronald Koeman op zijn persconferentie. De verdediger van Manchester City viel donderdagavond geblesseerd uit tegen Griekenland, maar is wel meegereisd naar Ieland.

Het duel tussen Nederland en Ierland gaat zondagavond om 20.45 uur van start. Een overwinning lijkt noodzakelijk voor Oranje om de tweede plek in zijn kwalificatiepoule vast te houden, aangezien concurrent Griekenland tegen Gibraltar speelt.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: