Koeman ging gesprek aan na winst op Griekenland: 'Hij maakt het soms te moeilijk'

Koeman ging gesprek aan na winst op Griekenland: 'Hij maakt het soms te moeilijk'

9 september 2023 om 19:01

Ronald Koeman heeft na het duel met Griekenland een gesprek gehad met Marten de Roon. De controleur leed meerdere keren balverlies in die wedstrijd en de bondscoach ziet dat daar een duidelijke reden voor is.

Hoewel De Roon de openingstreffer verzorgde tegen de Grieken, was het aan de bal niet altijd even goed wat de Atalanta Bergamo-middenvelder liet zien. "Dat klopt, dat heb ik met Mart ook besproken", vertelt Koeman op de persconferentie, in aanloop naar het duel met Ierland. "Hij maakt het soms te moeilijk. In plaats van dat hij zijn positie rechts houdt, gaat hij ook naar de drukte toe. Dan komt hij bij momenten in zijn zwakte."

"Daardoor had hij ook vier of vijf keer balverlies. Hij heeft vaak dan nog wel het vermogen om de bal weer terug te winnen. Maar het lag puur aan zijn positie, daar praat ik dan over met hem", zegt Koeman, die een wijziging op het Oranje-middenveld niet uitsluit. "Als we iemand anders daar neer willen zetten of denken dat dat beter is, dan doen we dat. We hebben Reijnders, Wieffer, Veerman en Koopmeiners: genoeg mogelijkheden dus."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: