Van Hanegem rekent af met Van Gaal: 'Niet goed bij je hoofd als je daarmee komt'

Van Hanegem rekent keihard af met Van Gaal: "Het slaat nergens op"

8 september 2023 om 17:50
Laatste update: 8 september 2023 om 17:56

Louis van Gaal heeft zijn vraagtekens geplaatst bij de WK-uitschakeling van Oranje, maar Willem van Hanegem vindt dat nergens op slaan. Van Gaal denkt dat Lionel Messi wereldkampioen moest worden, waardoor Oranje strandde in de kwartfinale.

In Qatar verloor Oranje na strafschoppen van Argentinië, nadat het eerst nog een sensationele comeback maakte. Van Gaal stelde deze week te denken dat de WK-winst van de Argentijnen 'een vooropgezet spel' is. "Als je nu hoort wat Louis ervan denkt: dan weet ik niet helemaal of ik hem gelijk moet geven, maar ik denk van niet", reageert Van Hanegem de Willem & Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad.

Snel daarna weet De Kromme het zeker: "Nee, je bent niet goed bij je hoofd als je daarmee aankomt. En als je dat vindt, zeg het dan meteen na afloop", stelt Van Hanegem. "Hier krijgt iemand ook wel eens het voordeel. Dan kun je blijven jammeren... Het slaat nergens op. En als het wel zo zou zijn en je weet het zeker, zou ik tegen mijn spelers zeggen: we kappen ermee, dit kunnen we nooit winnen. Dan heb je tenminste een statement."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: