Meevaller voor Nederlands elftal: Koeman krijgt goed nieuws uit ziekenboeg

Meevaller voor Nederlands elftal: Koeman krijgt goed nieuws uit ziekenboeg

8 september 2023 om 14:11

De blessure van Nathan Aké lijkt mee te vallen. De verdediger van het Nederlands elftal viel donderdagavond tegen Griekenland (3-0) geblesseerd uit, maar staat een dag later weer op het trainingsveld.

Aké heeft vrijdag deelgenomen aan de uitloopoefeningen, samen met de overige basisspelers. De verdediger van Manchester City moest zich in de rust laten wisselen wegens hamstringklachten. 'De blessure lijkt niet zo ernstig dat Aké zich af moet melden voor de uitwedstrijd van zondag tegen Ierland, ook in de EK-kwalificatie', schrijft het Algemeen Dagblad.

Bondscoach Ronald Koeman beschikte over een fitte selectie. Alleen Joey Veerman ontbrak. De PSV'er is in de nacht van donderdag op vrijdag vader geworden van een zoon. Als alles goed verloopt, sluit Veerman zaterdag weer aan bij Oranje en zit hij bij de selectie voor het duel met Ierland.

Het Nederlands elftal klom na de zege op Griekenland naar de tweede plek in Groep B. Frankrijk heeft na vijf wedstrijden nog de volle buit en leidt de groep.