Weghorst openhartig: 'Ik hoopte stiekem dat er toekomst voor mij was'

Weghorst openhartig: 'Niet zo overtuigd dat ze zeiden: we willen je hebben'

8 september 2023 om 12:28

Wout Weghorst had gehoopt dat Manchester United hem eerder deze zomer definitief zou inlijven. The Mancunians besloten anders, waardoor de Oranje-spits verder moest zoeken.

Weghorst trok in januari van dit jaar op huurbasis naar United en daarmee ging een wens in vervulling. "Of het te kort was? Het was bovenal een fantastisch avontuur", zegt hij na afloop van het duel van Oranje met Griekenland (3-0) tegen Veronica. "Tuurlijk, af en toe denk je: wat ging het snel. Ik heb er intens van genoten, een prijs gewonnen en veel gespeeld."

Manager Erik ten Hag gebruikte Weghorst aanvankelijk als basisspeler. Naarmate de tweede seizoenshelft vorderde kwam de spits vaker op de bank te zitten. "Uiteindelijk hoopte ik stiekem wel dat er een toekomst was voor mij. Er bleek uit de gesprekken dat het niet zo was. Althans, niet zo overtuigend dat ze zeiden: we willen je hebben."

"Toen ben ik verder gaan kijken en heb ik een club gevonden die mij ten koste van alles wilde hebben." United besloot niet langer in zee te gaan met Weghorst, die dit seizoen door Burnley wordt verhuurd aan Hoffenheim. "United is een heel mooi avontuur geweest, waar ik heel trots op ben."