Van Hooijdonk spot uitblinker bij Oranje: 'Dé grote winnaar van dit systeem'

Van Hooijdonk spot uitblinker bij Oranje: 'Dé grote winnaar van dit systeem'

7 september 2023 om 21:55
Laatste update: 7 september 2023 om 23:13

De eerste helft van het Nederlands elftal kan op flink wat complimenten rekenen van Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart. Voornamelijk Denzel Dumfries valt op, aangezien hij veel beter lijkt te renderen in een systeem met vijf verdedigers.

"Ik vond dat ze heel goed begonnen", vertelt Van der Vaart over de eerste helft van het Oranje van Koeman. "Ze hadden er zin in en zaten erop. Een paar hele mooie goals ook natuurlijk. Prima eerste helft." Ook een aantal acties van Xavi Simons konden de analist wel bekoren. "Hij had er echt een aantal lekkere acties tussen zitten. De kwaliteit druipt ervan af." Marten de Roon, Cody Gakpo en Wout Weghorst maakten de goals in de eerste helft.

Volgens Van Hooijdonk is Dumfries zonder twijfel de uitblinker bij Oranje. "Dumfries is de grote winnaar van dit systeem. Als rechtsback vind ik hem zeker minder dan als wingback." Naast Dumfries is Van Hooijdonk ook complimenteus over de spits. "Weghorst doet het ook goed. Hij blijft weg als diepe spits en Memphis komt altijd in die bal. Nu komt er meer ruimte tussen die linies. Daar kunnen Gakpo en Simons ook heel veel mee."