Geen overwinningsfeestje voor Veerman: invaller direct na duel richting ziekenhuis

Veerman direct na Oranje vader geworden: zoontje krijgt zelfde naam als teamgenoot

8 september 2023 om 10:09
Laatste update: 8 september 2023 om 13:33

Joey Veerman had na zijn invalbeurt bij Oranje niet echt de tijd om bij te komen. De middenvelder van PSV moest direct door naar het ziekenhuis in Eindhoven, omdat zijn vriendin op het punt van bevallen stond. In de nachtelijke uurtjes na het duel met Griekenland werd uiteindelijk hun zoontje Frenkie geboren. 

Dat bevestigt de moeder van de middenvelder via haar gesloten Instagram-pagina. De teammanager van Oranje riep Veerman direct na de wedstrijd tegen Griekenland van het veld, om aan te geven dat zijn vriendin op het punt van bevallen stond. De PSV’er racete direct naar het ziekenhuis in Eindhoven en was daar op tijd om zijn zoontje Frenkie geboren te zien worden. Moeder en zoon maken het goed.

Veerman mocht uiteindelijk nog een kwartier meedoen tegen Griekenland. Hij verving Frenkie de Jong, de middenvelder die dus dezelfde voornaam draagt als zijn pasgeboren zoontje. Het was voor Veerman zijn tweede interland. De bedoeling is dat de PSV’er aanstaande zaterdag weer bij de groep aansluit om af te reizen naar Ierland voor de EK-kwalificatiewedstrijd in Dublin.