Koeman licht tipje van sluier voor Ierland: 'Misschien verras ik jullie wel weer'

Koeman licht tipje van sluier voor Ierland: 'Misschien verras ik jullie wel weer'

8 september 2023 om 08:15

Ronald Koeman blijft mysterieus over het spelsysteem van aanstaande zondag tegen Ierland. De bondscoach wisselde tegen Griekenland van zijn geliefde 4-3-3 naar een 5-3-2 en dat pakte met een 3-0 overwinning goed uit. Of Koeman zondag tegen de Ieren ook zo gaat beginnen is nog maar de vraag. 

"We hebben die veranderingen gedaan na vier wedstrijden", vertelt Koeman over zijn systeemwissel. "Je wist ook hoe belangrijk dit duel was. Ik vond het druk zetten ook matig in de eerdere wedstrijden en dat hebben we nu wel echt beter gedaan. Met name in de eerste helft was dat heel goed. We hebben prima goals gemaakt, dus de uitvoering was prima." Volgens Koeman wil het niet zeggen dat hij dit systeem dan ook blijft spelen. "Dat weet ik niet of ik dit systeem blijf aanhouden. Misschien verras ik jullie wel weer."

Volgens Koeman ligt het in ieder geval niet aan de inzet van zijn spelers. "Ik had vanaf de eerste dag het gevoel dat het besef echt wel aanwezig was bij de groep. Deze spelers zijn heel erg zelfkritisch. Niet altijd naar buiten uit, maar wel intern. Er zit heel veel teamgevoel in deze groep en we hebben een aantal fantastische spelers, dat heb je ook vanavond weer gezien."